úterý 15. ledna 2013

Swingový zpěvák Jan Smigmator a jeho debutové album Swing Is Back

Mladý swingový zpěvák Jan Smigmator vydává na začátku roku své debutové CD s příznačným názvem Swing Is Back.




Albem s třinácti světovými evergreeny a jedním vlastním originálem se tak zařadil mezi současnou swingovou špičku reprezentovanou novou generací zpěváků, jakými jsou Michael Bublé, Roger Cicero nebo  Jammie Cullum.

Při výběru repertoáru čerpal Jan Smigmator především ze slavných jazzových a swingových evergreenů, pocházejících z velkého amerického zpěvníku The Great American Songbook. Písně takových autorů, jakými jsou George Gershwin, Cole Porter, Burton Lane nebo Michel Legrand, však na albu Swing Is Back doplňuje původní stejnojmenná píseň, k níž si Jan napsal vlastní anglický text. V 70. letech ji pro Big Band Gustava Broma složil brněnský jazzový klavírista Svatopluk F. Smola. Dnes, téměř po 40ti letech, ji v novém hávu natočil právě Jan Smigmator, který s ní v doprovodu Big Bandu Felixe Slováčka své debutové album otevírá. V dalších písních pak můžete zpěváka slyšet v doprovodu jeho vynikajícího Swinging Tria, složeného ze špiček české jazzové scény. Vladimír Strnad - klavír, Jan Greifoner - kontrabas/baskytara a Branko Križek - bicí.




Jako hosty si na své album Jan Smigmator pozval dlouholetého bubeníka Banjo Bandu Ivana Mládka Tomáše Paška Procházku, trumpetistu Františka Tomšíčka, saxofonisty Jana Kyncla a Markétu Smejkalovou a ke společnému duetu svoji rozhlasovou kolegyni z hudebního pořadu Klub Evergreen, kterou je zpěvačka Dasha. CD vzniklo za podpory Dvojky Českého rozhlasu v legendárním karlínském studiu "A" a jeho natáčení se ujal zvukový mistr Karel Fisl. Finální zvuk však album Swing Is Back dostalo v americkém New Jersey, kde se o něj postaral renomovaný zvukový inženýr a producent Paul Wickliffe. (3x nominovaný na Grammy).

Album je věnováno legendě americké populární hudby, kterou je dodnes aktivní zpěvák Tony Bennett.


Jan Smigmator a Tony Bennett


Více informací o albu Swing Is Back, Janu Smigmatorovi a jeho koncertech najdete na oficiálních stránkách: www.smigmator.com a na facebookové FAN stránce: www.facebook.com/Smigmator

CD Swing Is Back:  
1. Swing Is Back
2. Fly Me To The Moon
3. Night And Day  
4. Our Love Is Here To Stay
5. Moonlight In Vermont  
6. They Can´t Take That Away From Me 
7. Old Devil Moon
8. In The Wee Small Hours (Of The Morning)
9. All of Me   
10. Watch What Happens  
11. How Do You Keep The Music Playing
12. As Long As I´m Singing   

BONUS: 
13. My Way  
14. Just The Way You Are

Žádné komentáře:

Okomentovat