sobota 6. srpna 2011

Tony Bennett a duety - 1. část

Je pochopitelné, že nejlepší spolupracují jen a pouze s nejlepšími. Bennett celý svůj život natáčel a natáčí s talentovanými hudebníky a kolegy z branže. Od vokalistů přes instrumentalisty, orchestry, dirigenty až k operním pěvcům.

V následujících dílech si připomeneme slavné duety, zajímavé projekty a neobyčejné ukázky z tvorby Bennetta, které patří do pokladnice americké populární hudby.

První ukázka pochází z televizní show The Judy Garland Show, která v první polovině 60. let 20. století byla jednou z nejsledovanějších televizních pořadů v USA. Během několika sezón byly natočeny a odvysílány pořady, ve kterých se po boku Garland představili všichni prominentní umělci té doby. A nechyběl samozřejmě ani Tony Bennett, který si v roce 1963 společně s Judy zazpíval směs písní, kterou si dnes připomínáme i my.



60. léta byla zlatým věkem televizní zábavy! Diváci byli zvyklí každý večer sledovat kvalitní pořady, ve kterých mohli vidět a slyšet své oblíbené umělce. Od zmíněné Judy Garland Show to byl mimo jiné televizní pořad Andy Williamse The Andy Williams Show. Tito dva pánové se sešli hned několikrát. Jeden z mnoha duetů si můžete poslechnout zde.



"Lena Horne je nejkrásnější dáma, se kterou jsem kdy spolupracoval." Toto prozradil Bennett ve své autobiografii, která vyšla v roce 1998. Lena Horne patřila k nejtalentovanějším zpěvačkám 20. století. Bohužel ale ne k nejznámějším. To pouze a jenom kvůli barvě své pleti. Nebyla pouze herečkou a zpěvačkou, celý život bojovala za práva afroameričanů ve světě. Dožila se úctyhodného věku. V roce 2010 zemřela ve věku 92 let.

V roce 1973 se Lena Horne a Tony Bennett sešli v televizním pořadu, kde spolu zazpívali dvě písně. The Look Of Love a My Funny Valentine...


Žádné komentáře:

Okomentovat