úterý 16. září 2014

A Michael Feinstein Christmas - nové vánoční album amerického zpěváka, které potěší i poučí...

Gramofonová společnost Concord Records vydává další z řady alb amerického zpěváka a klavíristy Michaela Feinsteina. Tentokrát se jedná o vánoční album s názvem A Michael Feinstein Christmas, které bude k dostání po celém světě již 14. října 2014!




Michaela Feinsteina nemusím čtenářům Stardust Melodies dlouze představovat. Pro zpěváka, který na novém albu spolupracuje s vynikajícím jazzovým klavíristou Alanem Broadbentem (Broadbent natáčel v minulosti s Dianou Krall či Natalie Cole), je toto oficiální první vánoční deska (před necelou dekádou sice vydal v limitované edici 2CD komplet vánočních písní - tyto nahrávky ale nebyly nikdy předtím vydány komerčně).

To Feinstein napravuje překrásnou kolekcí vánočních skladeb, které si oblíbí jistě každý. Zpěvák není žádným nováčkem v interpretování svátečních písní - každoroční vánoční večery v jeho newyorksém jazzovém klubu Feinstein's at Loews Regency jsou velice oblíbeny a dlouhé měsíce dopředu naprosto vyprodány.

Michael Fenstein se již dlouhá léta řadí k předtím interpretům americké populární hudby. Jeho největším úkolem je ale ochrana, záštita a především propagace písní, skladatelů a textařů, kteří patří do období s názvem Golden Age of American Music. To byl také hlavní důvod, proč byl zpěvák u zrodu nadace s názvem Great American Songbook Foundation, která se snaží o zachování těchto hodnot pro budoucí generace (soutěž pro mladé středoškolské pěvecké talenty, kterou nadace podporuje,  jsme si představili před nedávnem - čtěte ZDE).


Have Yourself a Merry Little Christmas
 

Během své kariéry odehrál Feinstein tisíce koncertů, vydal přes 30 řadových alb, podílel se a byl součástí mnohých mezinárodních kulturních projektů. Je držitelem pěti nominací na americkou hudební cenu Grammy. Na svém posledním řadovém albu s názvem Change of Heart: The Songs of André Previn spolupracoval s legendárním skladatelem, dirigentem a aranžérem André Previnem, který jej na desce doprovází na piano.

Feinstein také uvádí svůj rozhlasový pořad s názvem Song Travels (více o pořadech na oficiální webové stránce. V minulosti byl průvodcem několikadílného dokumentárního pořadu Michael Feinstein’s American Songbook, který je k dostání na DVD nosičích.


Seznam skladeb:

The Christmas Song (5:04)
Sleigh Ride (3:47)
There's No Place Like Home for the Holidays (4:40)
Winter Wonderland (2:51)
White Christmas (5:26)
I've Got My Love to Keep Me Warm (3:21)
Have Yourself a Merry Little Christmas (5:28)
Santa Claus Is Coming to Town (3:12)
Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow (3:04)
A Christmas Love Song (4:55)
The Christmas Waltz (3:40)
Rudolph the Red-Nosed Reindeer (2:34)
It's Beginning to Look a Lot Like Christmas (3:16)
I'll Be Home for Christmas (5:00)
What Are You Doing New Year's Eve? (4:55)

Žádné komentáře:

Okomentovat