neděle 14. srpna 2011

Tony Bennett a duety - 3. část

Tony Bennett a děti. Není žádnou náhodou, že věnujeme jednu z našich duetových částí spolupráci s nejmenšími ratolestmi.

Tony Bennett má již dlouhá léta velký vliv právě na dětské publikum. V roce 1998 natočil album s názvem Playground neboli dětské hřiště, na kterém zpívá písně s dětskou tématikou, o dětech, o jejich radostech a starostech, myšlenkách.


Před několika lety si také splnil svůj velký sen. V roce 2001 slavnostně otevřel střední školu pro talentované děti z nemajetných rodin z New Yorku, jejichž rodiče si nemohou dovolit platit drahé školné. Instituce s názvem The Frank Sinatra School of the Arts je pojmenována po nejlepším příteli Tonyho Bennetta, o kterém dodnes s láskou a úctou hovoří. Školu pravidelně Bennett také navštěvuje, promlouvá ke studentům a občas si s nimi i zazpívá.

Když už je řeč o dětěch, Tony Bennett má děti čtyři. Dva syny a dvě dcery. Dnes je pyšným dědečkem několika vnoučat.

Televizní seriál The Muppets odchoval již několik generací televizních diváků.
Hlavní hvězdou seriálu je žábak Kermit, který si s Tony Bennettem v písni FIREFLY pěkně zaswingoval. Ostatně se přesvěčte sami, jak jim to pěkně zní.


Populární televizní seriál pro děti s názvem Sesame Street znají nejenom americké děti již několik desetiletí. Jednou z nejznámějších postaviček z show je červený panaček Elmo, který si s kamarádem Tony Bennettem zazpíval písen I BELIVE IN LITTLE THINGS.




I Rosie O'Donnell si zazpívala společně s dětským sborem na albu Playground. Píseň PUT ON A HAPPY FACE je známá nejenom mezi dětmi, od svého vzniku si ji zazpívalo mnoho interpretů.

Žádné komentáře:

Okomentovat